søndag den 25. november 2007

Uldmarked

Tine og jeg har været på Sjællandske fåresavleres uldmarked i Remisen på Østerbro.
Der fik vi kontakt med mange spændende damer, der har geder, får og kaniner som de producerer garn fra. Linksene til de forskellige kommer her:

Fantastisk håndspundet garn fra angorakaniner. Hun håndstrikker selv af det og havde desværre ikke noget garn at sælge. Hun strikker huer af 50% silke 50% angora, jeg købte en hue til Aksel, samt et par sovesokker til mig selv i 100% angora. Hun strikker desuden de smukkeste sjaler i hvidt angoragarn.

Tygaard sånefår havde det dejligte garn fra en krydsning af merinofår og sånefår. Garnet har dyrets farve og er i en mørkebrun farve.
40% merino 60% såne 100g/350m/60,-
100% såne 100g/500m/50,-

Klintemarksgård har kamgarn i forskellige farver, blandt andet naturfarver. 100g/75,-
De har forskellige garnblandinger. De har ingen hjemmeside (Klintemarksvej 13, Tybjerg, 4160 Herlufmagle, 57 64 25 45). Deres dyrehold består af merinofår, samt andre typer får, merinogeder og alpakaer.

torsdag den 8. november 2007

Frugt og grønt

Nu er der produceret en banan og en kartoffel til frugt og grøntkassen. Bananen er strikket efter opskriften. Kartoflen er strikket ud af hovedet. De er strikket i Dale Babyuld på pind 3½.
Det bliver så smukt


Mit stribede Noro tørklæde skrider fint fremad. Det er rigtigt dejligt at strikke og kræver ikke så meget hjernevirksomhed. De første to nøgler er snart strikket op. Garnet er Noro Silk Garden i farverne 47 og 265, 2 nøgler af hver. Jeg strikker på p 4½. Striberne er 2 pinde brede og der skiftes farve i samme side. Mønsteret er 1 r, 1 vr og man tager første maske af, på alle pinde.

fredag den 2. november 2007

To gulerødder til Aksel


På bloggen Pea Soup har indehaveren strikket nogle pærer. De er faktisk rigtigt flotte og straks fik jeg lyst til at prøve noget ligende.
Hun har strikket pærerne efter en opskrift på en strikket aubergine og selv lavet ændringer, så den fik formen som en pære.
Her er opskrifterne på en banan, en agurk, en gulerod og en appelsin. Jeg har strikket to gulerødder, de er strikket med dobbelt tråd Daleuldgarn på pind 3½. Toppen er strikket med dobbelt tråd bomuld. Jeg er meget tilfreds med dem og har en hel Årstiderne frugt og grøntkasse i tankerne.