søndag den 23. august 2009

Stikkelsbær i brun

Min mor er en ivrig strikker og hun nyder tilsyneladende at strikke til Aksel. Hun har nu strikket to uldtrøjer til ham, så vinteren ikke bliver for kold for den lille mand. Derudover har hun strikket et par sokker og er i gang med det næste par.
Hun har strikket i garn fra SuperBest... ja, I læste rigtigt. Det er rigtigt dejligt garn og det kan ovenikøbet maskinvaskes. Jeg husker ikke prisen, men det er billigt. Det hedder Bumbo Strømpegarn med Aloe Vera, 75 % superwash uld, 25 % nylon. Det kan vaskes på 40 grader og har en løbelængde på 210m/50g. Passer til pind 2-3. Opskriften er fra "Hønsefødder og gulerødder", modellen er stikkelsbær men uden hætte. Den grå trøje er strikket i restgarn.

mandag den 3. august 2009

Brooklyntweed

Jared Flood har udgivet et stikkehæfte med 13 opskrifter. De ser rigtigt interessante ud. Han har udgivet det i samarbejde med Elite Yarns, men de kan også købes enkeltvis på Ravelry. Jeg har købt mønsteret til huen Quincy, som ser ud til at blive rigtig sjov at strikke. Dog skal jeg lige finde ud af hvad "Provisional method to cast on" er, inden jeg kan starte. Hvis I er interesseret, så kan I også gå igang.
Provisional cast-on er en metode, hvor man efter strikningen fjerner garnet, man slog op med og derved kan strikke videre på maskerne. Man hækler nærmest maskerne rundt om strikkepinden. På YouTube kan man se en rigtig god demonstration af denne metode.

Ansigtsløft på Bloggen

Jeg har ryddet lidt op på på bloggen. Der er fjernet nogle links, som jeg ikke tror nogen bruger. Der er sat et enkelt nyt link ind. Jeg er ved at dele linkene lidt mere op i strikke blogs, sy blogs, patch work blogs, mad blogs osv. Flere blogs handler både om at strikke, sy og lave mad, de vil blive prioriteret i denne rækkefølge: Strikke-Sy-Patchwork-Mad. Således at bloggene vil komme under strikke blogs hvis de handler delvist om strikning, dernæst vil de blive placeret under sy blogs hvis de handler delvist om syning og så fremdeles. Det vil være en igangværende proces i et stykke tid. Alle linkene er gennemgået og dem der ikke virkede er fjernet. Derudover har bloghovedet fået ny farve og katten er rykket længere ned på siden, fordi den fik bloggen til at hoppe op og ned, når siden blev loadet. Kommentarer og ønsker om en anden opdeling eller rækkefølge modtages. Det kunne jo skrives her på bloggen, så den ikke afgår helt ved døden....